PARA-TEAM VALT IN DE PRIJZEN BIJ HET PARA RANGLIJSTTOERNOOI IN WEERT

26 NOVEMBER 2023

Na een lange reis waren we om 8.45 uur in Weert (Limburg) waar het 3e para-ranglijsttoernooi van het seizoen 2023-2024 werd gespeeld. Eerst een bakkie koffie met de wel bekende Limburgse vlaai en dan lekker inspelen.

Marco die een maandje geleden zijn vuurdoop had gehad in Nieuwleusen mocht aantreden in een poule van 6 spelers waaronder de nummer 1 geplaatst. Hij begon prima met 2 winstpartijen waarna de 3e wedstrijd nipt in 5 games werd gewonnen. De vierde partij waar het niveau dicht bij elkaar lag ging Marco er weer met de winst vandoor. De laatste tegen Jimmy (1e geplaatst) was zo spannend dat het bij een 2-2 stand de spanning bij de tegenstander toe, want na 7-7 ging Marco met de winst (11-7) vandoor.

De halve finale was er eentje, de tegenstander niet heel erg sportief waardoor Marco uit zijn spel werd gehaald en verloor hij uiteindelijk met 3-0. Dan de troost finale om plek 3 en 4 wel weer knap won waar hij eerst met 1-0 achter kwam en wist te winnen met 3-1. Marco dus in zijn tweede para-toernooi knap 3e is geworden.

Robert had een poule van 5 en wist alle partijen heel makkelijk te winnen maar niet echt lekker in zijn spel kon komen. De kwart en de halve finale gingen nog wel redelijk en trok hij de mooi over de streep. Helaas de finale verloren tegen een speler die alleen maar schuift was het erg lastig doorheen te komen. Maar met een mooie tweede plaats in Weert gaan we volgend jaar verder met de para-ranglijst toernooien, 13 januari 2024 Zoetermeer is de volgende.

TERUG NAAR NIEUWS