PARA-TEAM SPEELT RANGLIJSTTOERNOOI IN ZOETERMEER

13 JANUARI 2024

Na vorige week het Gelderse Kampioenschap gespeeld te hebben gingen wij zaterdag 13 januari om 7:00 uur rijden naar Zoetermeer voor het para-ranglijsttoernooi. Marco was gepromoveerd van de vijfde naar vierde klasse, een mooie uitdaging want van de 16 spelers was hij als 14de geplaatst. Een poule 4 met de nummers 4, 8 en 9 geplaatst erin, Marco begon wat met spanning tegen Dave (4) en verloor de eerste game nipt met 9-11 maar kwam knap terug en won de tweede met 11-9. Het bleef vervolgens gelijk op gaan maar Marco wist toch de derde en vierde game te winnen met de game standen 15-13 en 13-11.

Daarna kreeg hij Patrick (8) deze wedstrijd zat het ook weer dicht bij elkaar maar Marco speelde goed en spinde veel en goed. Hij de wedstrijd dan ook met 11-9, 11-8 en 11-9. De laatste wedstrijd weer tegen Jimmy (9) waar hij al een keer van won en verloor. Deze wedstrijd stond vol van de spanning en beide aan elkaar gewaagd, Marco won de eerste twee games met 12-10 en 14-12 maar de derde game kwam Jimmy goed terug met 7-11 en kwam er nog meer spanning bij Marco toch bleef hij goed spelen en dat leverde hem toch de game en winst op met 11-9. Eerste in de poule wat niemand had verwacht. Door naar de kwartfinale waar Mark de tegenstander was, een linkshandige waar Marco veel moeite mee had en de wedstrijd helaas met 2-3 moest inleveren, al met al een mooi resultaat.

Robert die ook gepromoveerd is naar de 3e klasse deed het ook boven verwachting. André speelde ook 3e klasse en konden elkaar tegenkomen later op de dag. Robert als negende geplaatst kreeg de nummers 1, 5 en 10 geplaatst tegen in poule. De eerste partij tegen Ivana (5) was super spannend en ging in 5 games, Robert won knap de eerste game met 11-9 maar Ivana kwam goed terug met 7-11 en 4-11 dus 1-2 achter. De vierde game won Robert weer knap met 11-7 en kwam de laatste en beslissende game wat een thriller werd 10-12 voor Ivana met een randbal de wedstrijd uit maakte.

Maar goed de nummer 1 geplaatst Monique stond gelijk weer op het programma dus geen tijd meer om aan de verloren partij te denken. Robert begon heel sterk en won de eerste game met 11-7 daarna ging het gelijk op maar hij knap met 3-0, de game standen 14-12 en 16-14. Als Robert de derde partij zou winnen ging hij door naar de hoofdronde maar Michael (10) was daar de tegenstander en jonge jeugdspeler. Waar Robert goed speelde en rustig bleef ging het bij zijn tegenstander helemaal mis, Robert won knap met 11-5, 12-10 en 11-3, door naar de kwartfinale maar omdat hij een bye had gelijk door naar de halve finale waar hij dus uiteindelijk een bekende tegen zou komen.

Eerst even de poule van André die als 4e geplaatst was en de nummers 3, 8 en 11 geplaatst had als tegenstanders. De eerste wedstrijd tegen Machiel (8) ging erg makkelijk evenals de tweede wedstrijd tegen Wouter (11), gamestanden tegen Machiel waren 11-5, 11-7 en 11-6, tegen Wouter 11-5, 11-8 en 11-4. De derde wedstrijd tegen Adriaan (3) en oud teamgenoot van André, Adriaan had er ook al 2 gewonnen dus dit is de beslissende wedstrijd wie er eerste in de poule zou worden. André won knap de eerste game met 11-4 maar Adriaan kwam sterk terug en won de 2e game met 12-10. Maar Andre was duidelijk sterker dan Adriaan en won uiteindelijk met 3-1. Maar waar Robert een bye had moest André de kwartfinale spelen tegen alweer een oud teamgenoot Katinka, deze won André eigenlijk te makkelijk met 3-0. Op naar de halve finale en je raad het al wie is daar de tegenstander Robert.

De halve finale dus waar Robert heel sterk begon en terecht de eerste game won met 11-8, André met meer ervaring kwam weer knap terug en won de tweede met 11-7, Robert ging wat meer missen mede door de noppen van André en verloor Robert de laatste 2 games nog met 11-6 en 11-7. Hierdoor moest Robert om de derde en vierde plaats spelen en André de finale.

3DE / 4DE PLAATS

Eerst Robert om plek 3, tegenstander opnieuw Ivana waar Robert in de ochtend van verloor. En daar gingen ze weer, Robert die weer heel sterk begon en gelijk de eerste game pakte met 11-7 won maar vervolgens de deksel weer op de neus kreeg van Ivana 5-11. De derde game was weer een thriller maar nu was Robert de gelukkigste en won deze met 15-13 en met een 2-1 voorsprong bij hij goed spelen en won heel knap ook de vierde game met 11-7. Robert bij zijn promotie naar de 3e klasse gelijk op het podium met een mooie derde plaats.

FINALE

André stond tegenover Brandon een speler die werkelijk alles tegen schuift en heel vast is, een wedstrijd die met geduld gespeeld moest worden door André en dat lukte want de eerste 2 games werden gewonnen met 11-8 en 12-10 maar de derde game had Brandon op 10-11 een randbal mee waardoor hij de derde game won. André liet zich niet gek maken door die tegenslag en bleef rustig spelen en de ballen plaatsend op alle plekken van de tafel en dit werd beloond want hij won de laatste game met 11-7. Plaats 1 bij zijn eerste paratoernooi sinds 2019.

Al met al weer een geslaagd toernooi voor het parateam van TTV Hercules.

TERUG NAAR NIEUWS