Nederlands Kampioenschap Para kleurt GOUD voor hercules

29 JUNI 2024

Afgereisd naar Nieuwleusen (Overijssel) met 5 spelers van Hercules, te weten Robert (2e klasse rolstoel), Marco (4e klasse loper), André (2e klasse), Mariëlle (3e klasse rolstoel) en Martijn (schuiftafeltennis) om het Nederlands Kampioenschap te spelen.

Marielle speelt 3e klasse rolstoel en in een poule van 5 waar ze helaas alle partijen verloor, je ziet duidelijk dat ze steeds beter gaat spelen de trainingen goed werken. De dubbel speelde ze met Jimmy en van de 3 partijen wonnen ze er 2 maar mocht niet baten om door te gaan naar de halve finale. Volgend jaar gaan we voor de titel.

Martijn onze schuiftafeltennisser en regerend Nederlands Kampioen zat in een poule van 5 en moest 2x tegen dezelfde tegenstanders spelen, deze topper verloor geen van zijn 8 partijen en is weer Nederlands Kampioen geworden.

André speelde de dubbel met Robert in de 2e klasse en verder de hele dag de spelers van Hercules gecoacht. De dubbel begon prima met 2 overwinningen maar verloren de derde, maar werden toch eerste in de poule waarna de halve finale een eenvoudige prooi was met 11-3 en 11-6. De finale begon geweldig en wonnen de eerste game met 11-4 maar de tweede game kwamen ze met 8-4 en 10-8 achter terug en wonnen met 12-10 de finale en zo weer een titel namens Hercules.

Marco de benjamin van Hercules, 10 maanden geleden begonnen in de 5e klasse en in januari gepromoveerd naar de 4e klasse dus een mooie uitdaging. De poule van 5 ging redelijk eenvoudig en won hij al zijn wedstrijden alleen de tweede was spannend tegen Dave. Door naar de kwartfinale die hij heel rustig en beheerst speelde en 3-0 won evenals de halve finale bleef hij knap overeind en won deze zeer verdiend met 3-0. De finale waar Marco Dave weer tegen kwam en leek het weer een zeer spannende partij te worden maar tot ieders verbazing won Marco de finale met 3-0 en dus in 10 maanden tijd en een klasse hoger is hij toch Nederlands Kampioen geworden.

De dubbel speelde hij met Jesper van Vitesse waar hij nog nooit eerder mee samen speelde en door de onwennigheid verloren ze de eerste wedstrijd met 2-1 maar vervolgens met 2 winst partijen naar de halve finale de overigens met 2-0 werd gewonnen, in de finale kwamen ze tekort maar een mooie tweede plaats was binnen waar zeker niet op gerekend was.

Robert die in een poule van vier was ingedeeld had geen enkele moeite om deze poule als eerste af te sluiten, 3x 3-0 winst, waardoor hij de halve finale op Ivana stuitte (1-1 onderling) en beloofde een spannende partij te worden en dat werd het ook. Eerste game ging naar Robert met 14-12 en vervolgens 11-6 maar Ivana kwam sterk terug in de derde en toch bleef Robert redelijk cool en won ook de derde game met 15-13 en door deze 3-0 overwinning door naar de finale tegen Niels waar hij in de poule 3-0 van won.

De finale ging het erg gelijk op, 8-11, 11-6, 11-7 en vervolgens weer 11-7 voor Niels 2-2 en een vijfde game moest de beslissing worden, deze ging lang gelijk op maar Robert won deze toch met 11-7 en is ook Nederlands Kampioen geworden.

Al met al een bijzondere dag namens TTV Hercules 4x goud en 1x zilver, coach Andre is zeer tevreden met deze kampioenen.